Tablouri canvas

Sunt 12 produse.

Se afiseaza 1-12 din 12 produs(e)

Filtre active


Tablouri canvas pictate - Picturi pe pânză

Răsfoiți picturile pe pânză de mai sus pentru doar o mostră a numeroaselor tablouri canvas de vânzare pe Pitoreto.ro

Toate tablourile canvas de la Pitoreto.ro sunt tablouri pictate 100% manual. Suportul pe care acestea sunt pictate este pânză (canvas) întinsă pe un cadru (șasiu) din lemn. Mediul de pictură folosit la realizarea picturilor pe pânză este vopsea acrilică sau ulei. Mediul de pictură și suportul sunt precizate la fiecare tablou vândut pe Pitoreti.ro

Preferată de mulți pânza (canvas-ul) este un suport clasic care a fost folosit de sute de ani datând din secolul al XIV-lea. Pânza servește ca o suprafață de pictat excelentă pentru artiștii de toate nivelurile.

Pregătirea pânzei (canvas-ului) în vederea pictării unui tablou canvas

Pânza este întinsă pe un cadru de lemn (șasiu). Când au fost introduse pentru prima dată acum sute de ani, pânzele de pictat (canvas-urile) erau confecționate din in. Acestea erau deosebit de bune pentru pictura în ulei și mai sunt utilizate și în zilele noastre de unii artiști profesioniști. Astăzi însă, mai frecvent utilizată și cu rezultate fantastice, este pânza din bumbac.

Înainte de utilizare, pânza este acoperită cu gesso (grund). Gesso protejează fibrele pânzei, precum și pensulele și creează o suprafață la care vopseaua să adere mai ușor. De obicei pânzele se tratează cu un strat dublu de gesso.. Acest lucru este extrem de important pentru vopselele de ulei, deoarece acestea nu vor adera la pânză fără gesso. Acrilicele vor adera, dar culorile vor fi mai strălucitoare și mai vii dacă se aplică gesso în prealabil.

Cele mai bune vopsele pentru a picta un tablou canvas

Două dintre cele mai utilizate vopsele în pictura pe pânză sunt ulei și vopsea acrilică. Vopseaua acrilică este utilizată din ce în ce mai mult datorită calităților sale: este ușor de lucrat și se usucă rapid. Uleiul, pe de altă parte, este un alt câștigător prin consistența sa groasă, lipicioasă, rețeta perfectă de vopsea care face echipă bună cu pânza. Acuarela este o altă vopsea utilizată în mod obișnuit pentru canvas board.

Creerea unui picturi pe pânză

A picta nu înseamnă doar să ai toate materialele pregătite (deși si aceasta este o etapă importantă) sau doar a pune pensula pe canvas și a face ceva frumos. Este vorba de a-ți dezlănțui simțul expresiei și de a intra într-o stare de creativitate în care poți săpa cele mai adânci părți ale imaginației tale, să-ți exprimi ideile în mod liber și să le aplici la orice vrei să creezi.

Protejarea tabloului canvas pictat (picturii)

Odată semnat am putea crede că pictura pe pânză este terminată. Dar mai este un singur pas pentru ca tabloul pictat să fie gata: aplicarea de vernis, în 2 - 3 straturi, care are scopul protejării tabloului canvas pictat de razele UV, praf, fum, grăsime si altele. Vernisul asigură protecția si păstrarea în timp a picturii, împiedicând pierderea intensității culorilor cauzate de acțiunea razelor UV.

Aplicarea vernisului se face la 5 zile după finalizarea tablourilor pictate cu vopsea acrilică, și la 6 - 12 luni (în funcție de grosimea stratului de ulei cu care s-a pictat) după finalizarea tablourilor pictate în ulei.

close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password