Tablouri abstracte

Picturi abstracte ▪️ Tablouri abstracte « Moderne « Unicat « Originale

Filtre active


Tablouri abstracte - Picturi abstracte

Tablourile abstracte pictate ne pot provoca emoții, ne pot inspira creativ și pot adăuga un nivel mai mare de spațialitate într-o încăpere, pur și simplu prin utilizarea de către artist a culorii, formei și texturii. 

Alături de muzică, pictura abstractă se numără printre cele mai pure forme de exprimare, deoarece permite artiștilor libertatea de a comunica sentimente și emoții nelimitate de formele găsite în realitatea obiectivă. 

Picturile abstracte pot fi realizate folosind multe suporturi, cu mulți artiști folosind vopsea acrilică, în timp ce alții preferă să creeze tablouri în ulei sau tablouri abstracte în acuarelă. Ca rezultat al libertății pe care o aduce pictura abstractă, mulți artiști contemporani sunt atrași să creeze lucrări non-reprezentative, iar tablourile abstracte pictate pe pânză sunt mereu solicitate de colecționari și iubitori de artă din întreaga lume. 

Răsfoiți tablourile de mai sus pentru doar o mostră a numeroaselor picturi abstracte de vânzare pe Pitoreto.ro

Toate tablourile abstracte de la Pitoreto.ro sunt pictate 100% manual. Suportul pe care acestea sunt pictate este pânză (canvas) întinsă pe un cadru (șasiu) din lemn. Mediul de pictură folosit la realizarea picturi abstracte este vopsea acrilică sau ulei. Mediul de pictură și suportul sunt precizate la fiecare tablou vândut pe Pitoreti.ro

Istoria picturii abstracte

Picturile abstracte au apărut de la mișcările moderniste de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea împotriva picturii academice tradiționale din Europa.

Majoritatea artiștilor până la acest moment de cotitură au pictat în conformitate cu metodele de realism clasic, folosind perspective realiste, umbrire și alte tehnici pentru a crea scene și subiecte recunoscute.

Mulți artiști moderni care au căutat să creeze artă de dragul artei, fără a se referi la obiecte din lumea reală, s-au orientat în schimb spre picturi abstracte pe pânză. Se credea că aceasta este o „artă pură” cu subiecte inventate de artiști, spre deosebire de a fi luate din lume.

Arta abstractă subliniază calitățile formale ale unei lucrări asupra subiectului său reprezentativ, determinând artiștii să experimenteze diferite tehnici, cum ar fi utilizarea culorilor vii, dar arbitrare, crearea de forme noi și respingerea perspectivei tridimensionale realiste.

Aceste abordări ale picturilor de artă abstractă se întind pe mai multe mișcări, inclusiv expresionismul german, orfismul, suprematismul, suprarealismul și expresionismul abstract.

close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password