Pensule și alte ustensile pentru pictură

list In: De ce ai nevoie pentru a picta On: comment Comment: 0 favorite Hit: 895

Indiferent dacă sunteți un pictor începător sau un profesionist vechi, sunt șanse să aveți câteva întrebări despre ce tipuri de pensule sunt cele mai bune pentru pictura în ulei, acuarele, culori acrilice și pentru ce sunt bune fiecare dintre ele. Astăzi vă vom oferi câteva clarificări cu privire la care va funcționa cel mai bine pentru dvs.

Tipuri de pensule

Pensule pentru pictură pot fi pensulele cu păr rigid ( bristle brushes) și pensulele cu păr moale (sable brushes)..

Pensule cu păr rigid (bristle brushes)

Când pictați pe o pânză, este nevoie de pensule care să poată muta vopseaua de ulei pe țesătura pânzei de pictat. .‘Caii de bătaie’ pentru acest lucru sunt pensulele din păr de porc.

Pensulele din părul de porc cel mai rigid sunt denumite bristle brushes. Părul rigid al porcului reține mai multă vopsea, așa că pensulele cu părul rigid sunt grozave dacă lucrezi în straturi groase sau îți place să accentuezi tușele de culoare.

Pensule cu păr moale (sable)

Pensulele sable (zebelină) sunt moi și pot fi făcute din păr de nevăstuică (da, zebelina este un fel de nevăstuică), veveriță, iepure sau fibre sintetice. Aceste pensule moi sunt perfecte pentru detalii mai fine și o întrepătrundere (amestecare) mai delicată a culorilor. Nu vă temeți de pensulele sintetice - multe dintre cele mai noi sunt excelente.

De obicei ne gândim la pensule cu păr rigid (bristle brushes) că sunt bune doar pentru pictura în ulei iar pensulele cu păr moale (sable) doar pentru acuarelă. Dar pensulele de tip sable sunt minunate pentru pictura în ulei. Nu uitați, dacă lucrați în ambele medii, nu mergeți înainte și înapoi între ulei și acuarelă cu aceeași pensulă. Așa ceva nu este recomandat. Asta va duce inevitabil la distrugerea mult mai rapidă a pensulei.

Pensulele să mai pot împărți în pensule cu păr natural și pensule cu păr sintetic.

Pensule cu păr natural

Pensulele naturale sunt făcute din păr natural de animale, cum ar fi zebelina, sau păr natural de porc. Dintre pensulele naturale, cele cu păr de zebelină sunt de obicei cele mai moi și cele mai bune pentru acuarelă, iar pensulele din păr de porc sunt cele mai rigide și cel mai bune pentru culorile acrilice și uleiuri.

Există diferite niveluri de calitate ale pensulelor naturale.

Pensulele din păr de jder Kolinsky sunt durabile, de calitate superioară și înaltă performanță. Artiștii serioși și începătorii deopotrivă le îndrăgesc atât pentru uleiuri, cât și pentru acuarele.

Pensulele din păr de zebelină sunt de bază în orice set de pensule pentru orice artist. Ele oferă un control excelent și sunt grozave pentru a crea linii fine.

Pensulele din păr de porc sunt încă un element de bază al colecției unui artist.

Pensule cu fir sintetic

Pensulele sintetice imită firele din păr natural și oferă o alternativă bună, fără alergii, mai puțin costisitoare și mai durabilă. În timp ce pensulele sintetice sunt mai rentabile, rețineți că primiți ceea ce plătiți. Pensulele sintetice mai ieftine nu vor oferi aceeași performanță de calitate și adesea se vor deteriora mai repede decât materialele sintetice de calitate superioară.:

Pensule cu păr mixt

Pensulele cu păr mixt sunt alcătuite dintr-un amestec de fire naturale și sintetice. Ele combină cu succes avantajele celor două tipuri de păr folosite

Părul natural are o flexibilitate excelentă în timp ce înalta calitate a firelor sintetice asigură finețea pensulei, astfel încât să poți lucra culoarea.

Totodată, firul sintetic ajută și la menținerea formei pensulei, cea care influențează aspectul tușei de culoare. În acest amestec de fir sintetic și natural, părul natural are rolul de a absorbi cantitativ mai multă culoarea de pe paleta de pictură. Astfel artistul are libertatea de a trasa tușe de culoare considerabil mai lungi. În același timp, firul natural ajută la menținerea perfectă a formei vârfului.

Tipuri de pensule după forma pămătufului

Pensule Filbert

Pensula Filbert este extrem de versatilă și se potrivește aproape oricărui stil de pictură. Aceasta are o formă ovală, care combină caracteristicile atât ale pensulelor plate, cât și ale celor rotunde. În plus, această pensulă poate fi folosită pentru a amesteca culorile de ulei direct pe pânză în timp ce pictați.

A amesteca culorile direct pe pânză diferă de amestecul culorilor pe paletă de culori. Amestecul culorilor direct pe pânză înseamnă de cele mai multe ori o întrepătrundere a culorilor astfel ca tranziția de la o culoare la alta să fie făcută gradual și delicat.

Pensule Rotunde

Se spune că pensulele rotunde sunt mai puțin versatile, deoarece cursa (the stroke) nu variază, dar acesta este exact atributul necesar la pictarea detaliilor! De aceea, pensulele rotunde mai mici sunt grozave pentru detalii. Pensulele rotunde cu păr rigid de dimensiuni mari sunt bune pentru uleiuri, dar cele rotunde moi sunt potrivite pentru acuarelă. O pensulă rotundă de zebelină încărcată puternic poate fi greoaie pentru pictura în ulei..

Pensulele rotunde cu păr de zebelină sau păr sintetic moale, de dimensiuni mici, sunt excelente pentru detalii mici și precise..

Pensule Late

Pensulele late sunt potrivite pentru acuratețea detaliilor (în special o pensulă lată din păr sintetic) și pentru acoperirea unor suprafețe mari. Firele de păr mai lungi ale pensulei reține mai multă vopsea, astfel încât aceste pensule pot acoperi mai multă suprafață per încărcare. Ținută plat de pânză, creează margini netede și mișcări (stroke) lungi. Folosit pe margine, sunt posibile linii relativ subțiri. Uneori, pensulele plate sunt descrise prin măsuri, cum ar fi ¼” sau ½” mai degrabă decât dimensiunile pensulei (mai multe despre dimensiunile pensulei de mai jos)..

O pensulă lată este una dintre cele mai versatile și importante pensule pentru precizie și pentru lucrul la detalii mici. Este excelentă pentru structuri și alte obiecte cu margini clare și ascuțite. Potrivită pentru pictura trunchiurilor copacilor, frunzelor (prin folosirea colțului pensulei, care are o formă triunghiulară), munților, stâncilor și, în general, pentru picturi peisagistice..

Pensule Bright

Pensulele Bright sunt similare cu o pensulă lată, dar firele de păr ale acestei pensule sunt mai scurte. Acest lucru permite un control puțin mai mare decât pensula lată..

Deoarece are părul scurt, care se îndoaie mai puțin, poate mișca vopseaua de ulei ușor pe țesătura pânzei și poate umple rapid suprafețe mari.

Pensulele bright cu păr rigid de dimensiuni mici sunt excelente pentru textură..

Pensule Evantai

Pensula evantai este literalmente un aranjament de fire de păr în formă de evantai. Este o pensulă mică cu aspect dulce, menită să fie folosită pentru pictarea ierbii, părului, blănii, îndepărtarea urmelor de pensulație, umplerea suprafețelor mari, amestecare culorilor direct pe pânză și textură subtilă.

Pensule Liner și Rigger

Pensule liner și rigger sunt pensule subțiri cu fire foarte lungi. Ele creează detalii fine. Lungimea firelor reține o cantitate mare de vopsea, permițând astfel crearea de linii lungi cu o singură mișcare de pensulă.

Pensula liner este bună pentru pictarea ierbii, ramurilor de copaci, de frânghii și garduri.

Utilizarea acestei pensule se face prin amestecarea vopselelor de ulei cu diluant sau ulei de in, pentru a asigura o curgere lină a vopselei din pensulă, și pentru a crea linii extra fine.

Pensulele unghiulare

Pensulele unghiulare vin cu unghiuri diferite și lungimi diferite ale părului și, prin urmare, cu denumiri diferite, cum ar fi angular (unghiular), dagger (pumnal), sword (sabie) etc.

Pensule mop

Pensula mop este excelentă pentru amestecarea și îndepărtarea urmelor de pensulație. Folosește-o apăsând ușor, ca și cum ar „pluti” peste pânză.
Există multe tipuri de pensule cu păr sintetic moale pentru blending (amestecare), varnish (lăcuire) sau glazing

Pensule bidinea

Pensulele bidinea vin în diferite dimensiuni și pentru scopuri diferite, în funcție de tipul de păr. Pentru vopsirea unei suprafețe mari, de exemplu cerul, sau pentru vopsirea stratului inferior (undepainting), pensulele din păr de porc sunt excelente.

Aplicând o apăsare mai ușoară cu pensula pe suprafața de pictat, se pot elimina urmele de pensulație și se poate crea o suprafață netedă.

Pentru netezirea sau amestecarea foarte delicată pe pânza de pictat a culorilor, pensulele cu păr moale sunt mai bune. Părul de capră este un bun exemplu pentru aceasta.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password