Suporturi pentru pictură

person Posted By: Liviu Bertea list In: De ce ai nevoie pentru a picta On: comment Comment: 0 favorite Hit: 203

Alegerea suportului pentru pictură optim poate oferi o experiență de pictură plăcută, dacă urmați câteva reguli simple.

Însă pentru a putea face alegerea corectă trebuie să înțelegem mai întâi ce este un suport de pictură, să ne familiarizăm cu fiecare tip de suport de pictură, și mai ales cu caracteristicile fiecărui suport în parte.

Ce este un suport pentru pictură?

Termenul "suport" se referă la orice material pe care se aplică vopsea. Pânza, lemnul și hârtia sunt suporturi obișnuite de pictură, dar tipurile de suporturi utilizate pentru lucrări de artă sunt foarte variate. Pereții peșterii și pieile de animale au fost printre primele suporturi. Frescele din ipsos și panourile din lemn au devenit mai târziu proeminente, dar și acestea, în cele din urmă, au cedat locul pânzelor de in și bumbac. Suporturile moderne, cum ar fi pânzele din poliester, panourile acrilice vor fi înlocuite cel mai probabil de alte tehnologii avansate. Căutarea suportului ideal este probabil o căutare nesfârșită și este mult influențată de tipurile de materiale disponibile la acea vreme.

Cele mai comune suporturi de astăzi includ hârtii fără acid, panouri pentru ilustrație, pânză de bumbac, pânză de poliester, masonit, aluminiu și diverse panouri și placaje din lemn.

Alegerea unui suport pentru pictură

Fiecare artist trebuie să aleagă suportul care se potrivește cel mai bine nevoilor sale. Capacitatea de a mânui (a manevra) un tablou pictat poate fi necesară din motive de transport sau din alte motive. Picturile mai groase necesită un suport mai robust; în acest caz, un suport din lemn poate fi alegerea potrivită Artistul trebuie să stabilească ce caracteristici sunt cele mai importante, iar acestea vor determina alegerea suportului ideal..

Uneori, suportul este o parte integrantă a picturii în sine, prin faptul că o parte din acesta poate să rămână neacoperit de vopsea sau se poate vedea prin vopsea. Folosind aluminiu foarte lustruit ca suport și amorsarea cu medii clare, va permite culorilor transparente subțiri să pară metalice. Alții aleg să folosească pânza cu granulație mare, astfel încât țesătura să poată fi văzută cu ușurință sub grund.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password