Tipuri de culori pentru pictură

person Posted By: Liviu Bertea list In: De ce ai nevoie pentru a picta On: comment Comment: 0 favorite Hit: 468

Alegerea unei vopsele pentru pictură poate fi uneori copleșitoare din cauza diferitelor tipuri de culori. Unele vopsele sunt mai rezistente decât altele sau pot schimba complet aspectul final al tabloului.

În funcție de ceea ce creați, alegerea corectă a vopselei poate fi extrem de semnificativă pentru succesul final al capodoperei dumneavoastră.

Ce este vopseaua pentru pictură?

Majoritatea tipurilor de vopsea pe care le folosim zilnic, cum ar fi ulei, apă, acril, etc. constau în principal din pigmenți și lianți..

Pigmenții sunt pulbere fină care au propria lor culoare, iar lianții sunt adezivi pentru fixarea pigmentului pe pânză. numit și vehicul.

De exemplu, vopselele de ulei din tub sunt realizate din pigmenți măcinați cu uleiuri de uscare. Vopselele acrilice sunt amestec de pigmenți și emulsie acrilică.

Aceste tipuri de vopsea sunt în general realizate din pigmenți obișnuiți. Prin urmare, diferența dintre tipurile de vopsea este decisă de diferența de liant.

Componente vopsea

1. Vopseaua acrilică

Vopseaua acrilică este o vopsea cu uscare rapidă, realizată din pigment suspendat în emulsie polimerică acrilică și plastifianți, uleiuri de siliciu, spumante, stabilizatori sau săpunuri metalice. Vopselele acrilice sunt solubile în apă, dar devin rezistente la apă când sunt uscate. În funcție de cât de mult vopseaua este diluată cu apă sau modificată cu geluri acrilice, medii sau paste, pictura acrilică finită poate semăna cu o acuarelă, o guașă sau o pictură în ulei sau poate avea propriile sale caracteristici unice care nu pot fi atinse cu alte medii.

Pictorii care folosesc vopsea acrilică pot modifica aspectul, duritatea, flexibilitatea, textura și alte caracteristici ale suprafeței vopselei folosind medii acrilice sau pur și simplu adăugând apă. Pictorii în acuarelă și în ulei folosesc, de asemenea, diverse medii, dar gama de medii acrilice este mult mai mare.

Acrilicele au capacitatea de a se lega de multe suprafețe diferite, iar mediile pot fi utilizate pentru a modifica caracteristicile lor de legare. Acrilicele pot fi utilizate pe hârtie, pânză și o gamă de alte materiale; cu toate acestea, utilizarea lor pe lemn prelucrat, cum ar fi plăci de fibră de densitate medie, poate fi problematică din cauza naturii poroase a acestor suprafețe. În aceste cazuri, se recomandă ca suprafața să fie mai întâi sigilată cu un sigilant adecvat..

Acrilicele pot fi aplicate în straturi subțiri sau spălări pentru a crea efecte care seamănă cu acuarele și alte medii pe bază de apă. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a construi straturi groase de vopsea - gelul și pasta de turnare sunt uneori folosite pentru a crea picturi cu caracteristici de relief.

2. Vopseaua pe bază de ulei

Vopseaua pe bază de ulei este un tip de vopsea cu uscare lentă care constă din particule de pigment suspendate într-un ulei de uscare, de obicei ulei de in. Vâscozitatea vopselei poate fi modificată prin adăugarea unui solvent cum ar fi terebentină sau white spirit și se poate adăuga vernish pentru a crește luciul peliculei de vopsea uleioasă uscată.

Grosimea stratului are o influență considerabilă asupra timpului necesar pentru uscare: straturile subțiri de vopsea cu ulei se usucă relativ repede.

Când sunt expuse la aer, uleiurile nu suferă același proces de evaporare ca și apa. În schimb, se usucă semisolide. Rata acestui proces poate fi foarte lentă, în funcție de ulei.

Mediile anterioare, cum ar fi tempera de ou, se usca rapid, ceea ce a împiedicat artistul să facă modificări sau corecții. Cu vopselele pe bază de ulei, revizuirea picturii a fost relativ ușoară. Dezavantajul este că o pictură ar putea dura luni sau ani până la finalizare.

Vopselele de ulei pot fi diluate cu terebentină sau cu alți agenți de diluare, de care artiștii profită pentru a picta în straturi.

Există, de asemenea, un alt tip de vopsea cu ulei care poate fi amestecată cu apă, ceea ce face procesul de curățare și utilizare mai ușor și mai puțin toxic

3. Acuarela

Acuarela este o metodă de pictură în care vopselele sunt realizate din pigmenți suspendați într-o soluție pe bază de apă. Acuarela se referă atât mediu de pictură, cât și la opera de artă rezultată.

Termenul „acuarelă” se referă la vopselele care utilizează carbohidrați complexi solubili în apă ca liant. Inițial (în secolele XVI-XVIII), lianții pentru acuarelă erau zaharuri și / sau lipici, dar din secolul al XIX-lea, liantul preferat este guma arabică naturală, cu glicerină și / sau miere ca aditivi pentru a îmbunătăți plasticitatea și solubilitatea liantului și cu alte substanțe chimice adăugate pentru a îmbunătăți durata de valabilitatea vopselei.

4, Tempera

Tempera, cunoscută și sub denumirea de tempera cu ou, este un mediu de pictat permanent, cu uscare rapidă, format din pigmenți colorați amestecați cu un liant solubil în apă, de obicei material glutinos, cum ar fi gălbenușul de ou. .

O vopsea formată din pigment și liant utilizat în mod obișnuit în Statele Unite ca vopsea pentru poster este, de asemenea, adesea denumită „vopsea tempera”, deși lianții din această vopsea sunt diferiți de vopseaua tradițională tempera cu ou.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password